Friluftsliv

Kontakt oss på:


post@feriehjemmet.net

 

Tlf 932 39 660

(Etter kl 16)

Slettevik gård

En halvtimes spasertur fra Skjelviken bringer deg til et lite nedlagt småbruk litt nord for Feriehjemmet. Stedet er Slettevik gård og ligger for seg selv på en liten lysning i skogen.

Askøy kan by på mange flotte naturopplevelser og områdene rundt Skjelviken er velegnet til turer i skog og mark. Her fins flere idylliske fiskevann med gode muligheter for en fin fangst.

Fisken bet villig på spinner denne fine sommerdagen ved Siglingavatnet.

Sommeren 2014 var varm og vannet var ypperlig temperert for en dukkert også

Her levde man nok av noen få husdyr og det man kunne dyrke eller fange selv.

Vi er ikke sikker på hvem som eier stedet i dag, men vi håper noen påtar seg jobben med restaurering av denne vakre idyllen.

Ingenting er som å kunne nyte de første stripene av sol en stille morgen I Skjelviken

En tur langs Siglingevatnet bør man unne seg. Til å begynne med går man på gamle delvis gjengrodde skogsveier, Etterhvert går turen på et mangfold av fine turstier. Det er oppsatt benker, med ujevne mellomrom, hvor man kan spise litt niste eller rett å slett nyte naturen

Drar man sjøveien finnes mange små lune viker med fine bademuligheter for store og små. Ta gjerne med mat og drikke og nyt en varm sommerdag blandt bølgeskvulp og måkeskrik ..

En kaffekopp på kaien i Skjelviken tidlig en morgen, mens man lytter til fuglenes sang og sjøens skvulpende lyder, gir ro i kropp og sjel.


Kan man ha det bedre ..